Incinerare si coincinerare

Incinerare deseuri

In anul 2000, Pro Air Clean a pus in functiune primul incinerator ecologic din Romania realizat in conformitate cu legislatia europeana, cu o capacitate de 1.9 t/zi.

In anul 2005, firma a inaugurat un incinerator mai modern, cu o capacitate de 9.8 tone/zi.

Anul acesta, Pro Air Clean doreste sa construiasca o noua statie de incinerare cu o capacitate de 70 tone/zi, in localitatea Perieti, judetul Ialomita.

Cel de-al II lea incinerator este in constructie in Slobozia, jud. Ialomita cu o capacitate de 20 000 t/an. Incineratorul din Slobozia va fi dat in functiune in luna octombrie 2011.
Instalatia de incinerare are o capacitate de 3000 kg/h ceea ce inseamana 72000 kg/zi (echivalent 72 to/zi). Aceasta se foloseste pentru incinerarea desurilor periculoase si speciale (solide si lichide). Combustibilul folosit pentru ardere este gazul natural G21 (metanul CH4)

Coincinerare deseuri

RoEcologic a dezvoltat facilitati de colectare si pregatire a deseurilor pentru valorificare prin coincinerare in cuptoarele fabricilor de ciment ale Grupului Heidelberg in Romania.

Unitatile din tara, deschise pentru procesele de coincinerare a deseurilor sunt distribuitein urmatoarele judete, astfel :

  • Fieni, judetul Dambovita;
  • Bicaz, judetul Neamt;
  • Deva, judetul Hunedoara – in faza de proiectare.