Statie mobila de spalare

In urma sortării şi analizării sortării pentru decontaminare, rezultatul se va introduce în instalaţia mobilă de spălare.

Staţia tratează deşeuri de agregate minerale, zgură etc. pentru eliminarea substanţelor contaminate.

Statia mobila de spalare este destinata tratarii deseurilor de agregate minerale, zgura etc., pentru eliminarea substantelor contaminate. Principiul functionarii instalatiei este acela de a antrena din agregatele minerale substantele contaminate intr-un flux de solutii diluate cu continut de agenti de curatare, antispumare, corectie de pH si emulsionare. Apa uzata este colectata in doua bazine cu capacitatea de 100 mc fiecare si este decontaminata prin instalatiile centrifugale trifazice sau instalatia de tratare ape KORTE. Agregatele minerale spalate se pot utiliza la acoperiri finale celule de depozitare, materiale de umplutura constructii.

Namolul rezultat este deshidratat prin filtrul presa sau centrifuga bazica in functie de substanta poluatoare, prin:

  • Bioremediere;
  • Incinerare;
  • Coincinerare;
  • Depozitare.

Centrifuga bifazica (solid-lichid) tip CSI model WSM-04

Centrifuga continua tip CSI este o centrifuga tip sita in care scurgerea materialului de alimentare prin centrifuga este controlata automat pentru a obtine separatia lichid-solid. Modelul WSM-04 este constituit dintr-un corp cilindrico-conic rotativ in care se roteste, la randul sau, cu o viteza mica-un ax melcat. Namolul este introdus prin axul corpului melcat si este proiectat spre fata interioara a peretului corpului centrifugei. Solidele depuse pe acest perete datorita fortelor centrifuge sunt raclata si impinse de corpul melcat spre zona conica inferioara a corpului centrifugei. Lichidul limpezit, numit centrat, este evacuat prin evacuarile laterale ale centrifugei. Adancimea stratului de lichid deasupra peretului centrifugei este stabilita cu ajutorul unor deversoare circulare reglabile, peste care se evacueaza lichidul limpezit.

Pentru conditionarea chimica a namolurilor se utilizeaza in mod frecvent doua grupe de reactivi:

  • Reactivi anorganici;
  • Polielectroliti organici.

Astfel, prin centrifugare se obtin concentrate de namol cu un continut mai mare de 40-50% de substanta uscata. Capacitate 30-40 tone/ora.

Apa decontaminata este refolosita in procesul de spalare agregate minerale. Capacitatea sitei mobile de spalare Powerscrub 120 de 80 de tone/luna.